Konopna kuchnia: Ciasto jogurtowe

0
Konopne ciasto jogurtowe
GanjaFarmer
GanjaFarmer
Ganja Farmer
GanjaFarmer

Składniki:

  • 150g herbatników, markiz,
  • łyżka migdałów w proszku,
  • skórka z połowy pomarańczy,
  • 2-3 łyżki cannabutter,
  • 500g jogurtu naturalnego,
  • 250ml śmietany z marihuaną 36%,
  • 3-4 łyżki żelatyny,
  • 6 nektarynek,
  • 3 świeże morele,
  • 4-5 łyżek cukru,
  • pół łyżeczki pasty waniliowej,
  • sok z połowy cytryny

Ciasto jogurtowe z marihuaną

Ciastka drobno kruszymy, najlepiej w blenderze. Dodajemy do nich migdały i startą skórkę z pomarańczy. Roztapiamy masło i dolewamy do pokruszonych ciastek. Dokładnie mieszamy. Wykładamy ciastkami foremkę w której będzie robione ciasto. Trzeba dobrze ubić, żeby spód był zwięzły i wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Spód jest gotowy, wystarczy tylko odłożyć na bok, żeby ostygł.

Growshop Growbox
Growshop Growbox
Growshop Growbox
Growshop Growbox
Podoba ci się? Polub nas

W blenderze miksujemy śmietanę, cukier i dwie nektarynki. Następnie przelewamy wszystko do dużej miski i dodajemy resztę składników (sok z cytryny, pastę waniliową i jogurt). Całość bardzo dokładnie mieszamy. Żelatynę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody i odstawić, by spęczniała.

W tym czasie kroimy resztę owoców i układamy na spodzie. Możecie je skarmelizować np. w miodzie pitnym. Spęczniałą żelatynę rozpuścić, podgrzewając na małym ogniu. Ostrożnie połączyć z masą jogurtową i wlać ją do foremki. Ciasto przykryć folią i odstawić do lodówki na min. 2 godziny.

nasiona marihuany outdoor - Sklep
nasiona marihuany outdoor - Sklep
nasiona marihuany outdoor - Sklep
nasiona marihuany outdoor - Sklep