grow shop, sklep ogrodniczy, uprawa roslin
grow shop, sklep ogrodniczy, uprawa roslin
grow shop, sklep ogrodniczy, uprawa roslin
grow shop, sklep ogrodniczy, uprawa roslin

Panna cotta to tradycyjny włoski deser, który w bardzo prosty sposób można wzbogacić kanabinoidami. Podstawowe składniki to mleko i śmietana, dlatego przepis ten aż pros się o użycie makumby, lub śmietany z marihuaną. Samo wykonanie deseru też jest dziecinnie proste.

Canna cotta, czyli panna cotta na makumbie

Składniki (2 porcje):

nasiona marihuany outdoor, sklep internetowy
nasiona marihuany outdoor, sklep internetowy
nasiona marihuany outdoor, sklep internetowy
nasiona marihuany outdoor, sklep internetowy

250ml makumby,
250ml śmietany kremówki,
2 łyżki cukru, lub miodu,
miąższ z laski wanilii
2 łyżki żelatyny
50 ml ciemnego rumu (opcjonalnie)

panna-cotta
Gotowy deser Panna Cotta z marihuaną THC. Cannabis News.

Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody, mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Makumbę i śmietanę wlewamy do garnka. Dodajemy cukier, rum (jeżeli używacie) i ziarenka wanilii, po czym dokładnie mieszamy i stawiamy na średnim ogniu. Czekamy, aż się zagotuje i zdejmujemy z palinka. Dodajemy żelatynę i mieszamy do czasy gdy dokładnie się rozpuści. Przelewamy miksturę do foremek/kubeczków, studzimy i na przynajmniej 2 godziny wkładamy do lodówki. Żeby wyciągnąć panna cotty z foremek, wkładamy je na kilka sekund do ciepłej wody.

Panna Cotty mogą występować w nieskończonej ilości smaków. Ta którą widzicie to mieszanka mango i marakuja. Robi się ją dokładnie tak samo, tylko po zagotowaniu, do mlecznej mieszanki dodajemy dokładnie zmiksowane mango (powinno mieć konsystencję gładkiego puree). Podana z kawałkami mango, świeżą miętą i łyżką miąższu z marakui.

Autor: Dawid Popielec

Vaporizer Premium - VapeFully
Vaporizer Premium - VapeFully
Vaporizer Premium - VapeFully
Vaporizer Premium - VapeFully
PODZIEL SIĘ