growshop, growbox
growshop, growbox
growshop, growbox
growshop, growbox

Panna cotta to tradycyjny włoski deser, który w bardzo prosty sposób można wzbogacić kanabinoidami. Podstawowe składniki to mleko i śmietana, dlatego przepis ten aż pros się o użycie makumby, lub śmietany z marihuaną. Samo wykonanie deseru też jest dziecinnie proste.

Canna cotta, czyli panna cotta na makumbie

Składniki (2 porcje):

nasiona marihuany outdoor - Sklep
nasiona marihuany outdoor - Sklep
nasiona marihuany outdoor - Sklep
nasiona marihuany outdoor - Sklep

250ml makumby,
250ml śmietany kremówki,
2 łyżki cukru, lub miodu,
miąższ z laski wanilii
2 łyżki żelatyny
50 ml ciemnego rumu (opcjonalnie)

panna-cotta
Gotowy deser Panna Cotta z marihuaną THC. Cannabis News.

Żelatynę zalewamy 3 łyżkami zimnej wody, mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Makumbę i śmietanę wlewamy do garnka. Dodajemy cukier, rum (jeżeli używacie) i ziarenka wanilii, po czym dokładnie mieszamy i stawiamy na średnim ogniu. Czekamy, aż się zagotuje i zdejmujemy z palinka. Dodajemy żelatynę i mieszamy do czasy gdy dokładnie się rozpuści. Przelewamy miksturę do foremek/kubeczków, studzimy i na przynajmniej 2 godziny wkładamy do lodówki. Żeby wyciągnąć panna cotty z foremek, wkładamy je na kilka sekund do ciepłej wody.

Panna Cotty mogą występować w nieskończonej ilości smaków. Ta którą widzicie to mieszanka mango i marakuja. Robi się ją dokładnie tak samo, tylko po zagotowaniu, do mlecznej mieszanki dodajemy dokładnie zmiksowane mango (powinno mieć konsystencję gładkiego puree). Podana z kawałkami mango, świeżą miętą i łyżką miąższu z marakui.

Autor: Dawid Popielec

GanjaFarmer
GanjaFarmer
Ganja Farmer
GanjaFarmer
nasiona marihuany outdoor - Sklep
nasiona marihuany outdoor - Sklep
nasiona marihuany outdoor - Sklep
nasiona marihuany outdoor - Sklep
PODZIEL SIĘ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here